Bundle offers living spaces for young talent in Enschede

Veste Wonen en Domijn bundelen hun krachten in concept van wooncommunities voor starters op de arbeidsmarkt 

ENSCHEDE – Veste Wonen (onderdeel van Vechtdal Wonen) en Domijn bundelen hun krachten om jong talent in Enschede passende leefplekken te bieden. Onder het nieuwe merk Bundle. ontwikkelen zij wooncommunities waar  jongeren die aan de start van hun carrière staan samen wonen, werken en elkaar ontmoeten. Daarmee biedt Bundle. nieuwe, interessante kansen aan een groep die veel last heeft van de krapte op de woningmarkt. Ook draagt dit samenwerkingsverband bij aan de Enschedese ambitie om meer talent te binden aan de stad. 

Bundle ontwikkelt de woonconcepten in samenwerking met de doelgroep. Zodat het nieuwe woonconcept goed aansluit bij hun behoeften. De eerste wooncommunity is al in aanbouw. En wordt naar verwachting in de eerste helft van 2024 opgeleverd: de wooncommunity op de Performance Factory in hartje Enschede. 

Bundle. is een antwoord op twee grote ontwikkelingen die jong talent raken 
Wilma van Ingen, directeur-bestuurder Domijn vertelt: “Ten eerste de krapte op de woningmarkt. Natuurlijk kampen hier heel veel mensen mee. Maar we zien dat een aantal groepen hier nóg harder door wordt geraakt. En dat geldt ook voor jongeren die aan de start van hun carrière staan. Naast die landelijke ontwikkeling zien we op regionaal niveau dat veel jongeren vertrekken nadat ze hun diploma halen. Dat is niet alleen jammer. Maar het is slecht nieuws voor de aantrekkelijkheid en economische situatie in de stad en in Twente. Niet voor niets is het de ambitie van Enschede om talent te binden.” 

Starters op de arbeidsmarkt hebben andere wensen en behoeften als het om wonen gaat 
Hoe blijf je jong talent boeien, uitdagen en binden aan de stad? Als het om wonen gaat, is het de uitdaging om de wensen en behoeften van jongeren die net starten in hun carrière in te vullen. “Deze groep staat in een spannende, dynamische tijd van hun leven. Waar ontdekken, jezelf ontwikkelen en je horizon verbreden centraal staan. Het liefst niet alleen, maar samen met anderen. We willen onderscheidende leefplekken bieden die daarop aansluiten. Met naast allerlei faciliteiten voor geplande en toevallige ontmoetingen, is dat natuurlijk ook een moderne studio voor jezelf”, vertelt Martijn Rink, directeur-bestuurder van Vechtdal Wonen waarvan De Veste onderdeel is. “En juist door samen te werken, denken we een mooi aanbod te creëren dat nieuw is voor Enschede en voor de regio Twente. Als De Veste brengen we onze kennis over de doelgroep en het organiseren van wooncommunities in. Domijn is sterk in het organiseren van sociale huisvesting in de breedste zin van het woord. Binnen Bundle. komt het mooi samen.” 

Jong talent woont, werkt en ontmoet elkaar in de wooncommunities 
Bundle. ontwikkelt de komende jaren op een aantal plekken in de stad verschillende wooncommunities. Het karakter en de doelgroep van de community verschillen per locatie. Maar de rode draad is altijd jonge, ambitieuze mensen aan het begin van hun carrière, die een plek voor zichzelf willen maar er ook bewust voor kiezen om op een actieve manier in de community samen te wonen, te werken en te ontmoeten.  

Begin 2024 levert Bundle. de eerste wooncommunity op de Performance Factory op. Waar 185 studio’s en 17 woon-werkstudio’s te vinden zijn. De wooncommunity is bedoeld voor jongeren die na hun opleiding starten aan hun eerste baan, of net een tweede stap in hun carrière zetten. Ook jonge ondernemers zijn welkom. Hiervoor zijn de woon-werkstudio’s beschikbaar.  

Van Ingen: “Een volgend project waarvan de voorbereiding al is gestart, is een wooncommunity op het Kennispark. Hier richten we ons op vergevorderde studenten en starters op de arbeidsmarkt die zich meer thuis voelen in de Campus-setting dichtbij de Universiteit Twente en bedrijvigheid op het Kennispark.” In het najaar gaat de werving voor de wooncommunity op de Performance Factory van start. Op basis van motivatie wijst Bundle. de studio’s toe aan jongeren die geïnteresseerd zijn in deze unieke vorm van wonen.